https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

İNEGÖL'Ü TÜRKİYE BİRİNCİSİ YAPARIM

İNEGÖL

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İnegöl eğitiminde elde edilen başarıları okul müdürleri ve yanlarında bulunan 2 bin 500 öğretmenle beraber aldıklarını belirterek, Bana sorsalar bu arkadaşlarla bir 10 yıl daha çalışırım, İnegöl'ü Türkiye 1.si yap

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ün 34 yıllık eğitim hayatının 11 yılında görev aldığı İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden ayrılması dolayısı ile geçtiğimiz Perşembe akşamı Angelacoma Hotel’de bir veda yemeği düzenlendi. Yemeğe, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Garnizon Komutan Vekili Uğur Baş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hikmet Sami Yıldırımhan, daire müdürleri, okul müdürleri ve hayırsever işadamları katıldı.

 

BİR 10 YIL DAHA ÇALIŞIR TÜRKİYE 1.Sİ YAPARIM

Programa katılanların Berat Kandilini kutlayarak konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, meslek hayatı boyunca gerek öğretmenlik zamanlarında gerek idarecilik zamanlarında hiç soruşturma geçirmediğini belirterek,“24 Ekim 2003 tarihinde başladığımız bu görevden ayrılıyoruz, yerimize de daha önceden birlikte çalıştığımız Şube Müdürü arkadaşımız Fatih Bilican görevi devralacaktır. Kendisine başarılar diliyorum. Bursa birinciliklerini Türkiye derecelerine çevirmek, yapılması gereken 9 tane okulu tekrar yapmak, gidilmesi gereken hayırseverleri tekrar bulmak ve İnegöl’ü önce 2023’e daha sonra da 2053’e hazırlamak gerekir. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımız bunu en iyi şekilde yapacaklardır. Ölüm gelince 1 saat öne almak mümkün değil, içecek su bitince 1 damla su daha içmek mümkün değil. Herhalde yarın da bizim içecek suyumuz bitecektir. Böyle güzel ve kutsal bir görevi İnegöl adına yaptığımızdan dolayı çok mutluyum. Zor işleri başarmak bana zevk veriyor. Daha doğrusu zor işi başarmak bize kolay gelmiştir, imkânsızı başarmak için de zaman istemiştir. O zamanı da 10 yılda bulduğumuza inanıyorum. Bir gün olsa da gitmek varsa bu kadar güzel eserleri bitirip gitmek de bana şeref vermiştir. Bizim buradaki hizmet süremiz bitti, Mevla’m bu kadar fırsat verdi. Daha çok güzellikleri de bizden sonraki arkadaşlara göstermek üzere bu makamı, bu güzel İnegöl’ün eğitimini arkadaşlara teslim edeceğiz. Biz bu başarıları burada bulunan okul müdürlerimiz ve yanlarında bulunan 2 bin 500 öğretmenimiz ile beraber aldık. Bana sorsalar bu arkadaşlarla bir 10 yıl daha çalışırım, Türkiye 1.si yaparım. Bu arkadaşlar bunu hak ediyorlardır. Ben de bundan sonra ailem ile çocuklarım ile torunlarım ile ilgilenmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL’E ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Kaymakam Ali Akça ise, yemeğe katılan herkesin Berat Kandilini tebrik ederek, “Kesintisiz 10 yıl, kesintilerle beraber 12 yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış Mehmet Baştürk arkadaşımızın veda yemeği için bir araya geldik. Ayrılık ve ayrılıklar, insan hayatını etkileyen ve insan hayatında derin izler bırakan kavramlardan birisidir. İnsan doğar, yaşar ve ölür. Yaşadığımız hayatta birçok olaylar yaşarız, birçok durumla karşı karşıya geliriz. Yaşadığımız ve karşılaştığımız olayların çoğu rutin ve sıradandır. Ama ayrılıklar öne çıkan bir kavram. İşin doğrusu bir gün hayattan da ayrılacağız. Meslekten ayrılmak takdirlerin bir tanesi. Çünkü ayrılık mukadder bir kavram. Mehmet Bey’in İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden ayrıldıktan sonra arkasında bıraktığı eserleri ve kazandığı dostlukları çok net gördüm. Gerçekten İnegöl’ün eğitimine, gece gündüz canla başla çalışarak, çok büyük katkıları sağladı. Kendisini huzurlarınızda tebrik ediyorum. İnegöl eğitimini belli bir çıtanın üzerine çıkardı. Yani Fatih Bilican’in işi zor. Ama ben inanıyorum ki, Fatih Bey de gecesini gündüzüne katarak, değerli Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Baştürk’ten sonra İnegöl’ün bu çıtasını daha yükseklere çıkaracaktır. Ama tek bir şeye ihtiyacı var. Oda çalışmak. Ben arkadaşımızın gece gündüz çalışacağından eminim” dedi.

 

MARİFET İLTİFATA TABİDİR

Fatih Bilican ise, “Kaymakamımız bize pas attığı için ben Sayın Kaymakamıma bundan 4 yıl önce burada bir okul müdürü olarak çalıştığımı ve bizim asıl çalıştığımız şu anda Manisa Valisi olan Sayın Erdoğan Bektaş’ın daha iyi bildiğini hatırlatmak isterim. Marifet iltifata tabidir derler. Yanımızda desteklerinizi gördüğümüz sürece Allah’ın izniyle, Allah bize güç kuvvet verirse, bu güzel ilçemize, ilçemizin evlatlarının eğitimine güzel hizmetler sunmaya gayret edeceğiz.Sayın Müdürüme bundan sonraki hayatında ve görevinde başarılar, mutluluklar diliyorum”dedi.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Mehmet Baştürk’e çeşitli plaketler ve hediyeler takdim edildi.

 



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50